Hvornår er fødevarer økologiske ?

Reglerne om mærkning af økologiske fødevarer findes i EU’s økologiforordninger. ​

Fødevarer, der mærkes som “økologiske”, skal være fremstillet af råvarer, som stammer fra autoriserede økologiske landbrug. Derudover skal de overholde særlige krav til sammensætning og forarbejdning. De må under ingen omstændigheder være fremstillet ved brug af GMO eller ioniserende stråling.

De økologiske regler er ikke helt de samme i alle lande. F.eks tillader man i nogle lande nitrit og nitrat som tilsætning til økologiske kødprodukter. Dog ikke i DAnmark.

 

Vil du have det bedste så køb Dansk økologi

 


4895606f166642928b77bbd54862593eoeko_red9999991.jpg

Det røde Ø-mærke med teksten ’statskontrolleret økologisk’ fortæller, at  det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

 

 

eu logo oekologiEu’s økologimærke er blevet fornyet og ser nu således ud.

Når en fødevare er mærket med EU’s økologilogo, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s økologiforordning.

 

Læs mere og blive klogerre om økologi her på fødevareministeriets side

 

No comments yet.

Skriv et svar