Brug vægten i supermarkedet for at checke du ikke bliver snydt og får for lidt med hjem

veje supermarkedOfte er der en vægt i grøntsags afdelingen hos dit supermarked. Brug den til kontrol vejning- af noget af det du køber.

Der dukker hele tiden sager op, hvor producenten kommer lige 10% mindre i pakkerne end der skal være.

Det går jo godt så længe det ikke blir opdaget, og er uden tvivl en god forretning for supermarkedet.

 

Men brug et par minutter ekstra og tag et par stikprøver – finder du noget som ikke stemmer – så gør det dit supermarked opmærksom på det – og skriv det til os her på www.indenduhandler.dk

 

Husk at det er ulovligt at levere mindre end det som står på pakken.

Det siger jo sig selv at når man vejer – skal vægten med emballage være højere end den angivne nettovægt.

 

Her er et par artikler vedr emnet

 

Snyd på vægten fra  DR2 kontant 

Der bliver snydt på fiskevægten, Politikken

Vaniliestænger snyder på vægten

 

 

Vil du vide mere om Mærkningsreglerne?

Fødevareproducenterne skal opfylde to regler, når det gælder nettovægt. Gør de ikke det, er der tale om lovbrud.

For det første skal gennemsnitsvægten for et parti af en vare svare til den angivne vægt. Altså: Står der 100 gram på pakken med røget laks, så skal gennemsnitsvægten for alle pakkerne være 100 gram.

For det andet skal den enkelte pakkes vægt ligge indenfor en fastsat grænse. Grænserne er forskellige og afhænger af pakkens størrelse. F.eks. må der maximalt mangle 9 gram i en pakke med 300 gram laks.

Du finder alle grænseværdierne i Fødevarestyrelsens mærkningsvejledning punkt.

 

 

One Response to Brug vægten i supermarkedet for at checke du ikke bliver snydt og får for lidt med hjem


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /var/www/indenduhandler.dk/publ in /var/www/indenduhandler.dk/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63